18 Haziran 2015 Perşembe

Türkiye’nin İlk Operatör Markalı 4G Tableti: Vodafone Smart Tab 6

Türkiye’nin İlk Operatör Markalı 4G Tableti: Vodafone Smart Tab 6
Vodafone'un Smart 6 telefonun yanı sıra 4G desteği sunan ve Türkiye’nin ilk operatör markalı 4G tableti ünvanını kazanan Smart Tab 6 tabletini de tanıttı.


Özellik bakımından fena sayılmayan tablette 4G desteğisayesinde simkart yerleştirilerek 2016 yılından itibaren kullanmaya geçeceğimiz bu yeni internet teknolojisinden faydalanabileceksiniz. Tasarım olarak Smart 6 telefonunun büyütülmüş hali gibi duran Smart Tab 6, oldukça şık ve ince görünüşüyle tasarım açısından başarılı bir iş çıkartılmış.



Özelliklerine geçecek olursak 9.6 inçlik HD ekran, 1,2GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemci ve 1GB RAM bulunuyor. 16GB dahili hafızasını 32GB'a kadar MicroSD kart desteği ile genişletebildiğiniz Smart Tab 6'da 4600mAh batarya ile günlük kullanım için ideal bir batarya bulunuyor. 5MP arka ve 2MP ön kamera ile düşük olabilecek gibi görünse de tabletler için ideal olduğunu söylemek gerekli. (Sonuçta fotoğraf için tablet alınmaz bizce. Telefon var olmadı kamera var)

Android 5.0.2 Lollipop ile güncelliği yakalayan Vodafone, 406gr ağırlığı ile ortalama, 7.99mminceliği ile oldukça ince gelecek olan Smart Tab 6'nın da tıpkı Smart 6 akıllı telefonu gibi fiyat bilgisi bulunmuyor.



Genel olarak ideal bir tablet olmaya aday olan Smart Tab 6, RAM konusunda 2GB olması ve tıpkı akıllı telefon versiyonundaki gibi Snapdragon 610 kullanılması da hoş olabilirmiş. 16GB depolamaya eyvallah da diyebileceğimiz cihazda neden 128GB'a kadar değil de 32GB'a kadar depolama diye de kendi içimden sorma gereksinimi duydum açıkcası.

Sonuç olarak güzel ve zarif bir tablet olan Smart Tab 6'da yine Vodafone kullanıcıları için avantajlı fiyatlar olabilir. Ama önemli olan herhangi bir kullanıcının alabileceği fiyata bakmak tabiki. Onu da kısa süre içinde hep beraber göreceğiz.
Yazar

0 yorum: